Schroevendraaier Reviews | Schroefjelos

Mini Schroevendraaier

Heb je een hele kleine schroef. Voor bijvoorbeeld een horloge of telefoon? Bekijk dan hier de mini- schroevendraaiers.

Wat is de mini schroevendraaier?

Mini schroevendraaiers, ook wel precisie schroevendraaiers genoemd, zijn kleine versies van conventionele schroevendraaiers en deze zijn dan natuurlijk ook bedoeld voor kleine schroeven. Deze schroeven zijn vaak te vinden in elektronische apparaten, horloges en brillen. Mini schroevendraaiers zijn verkrijgbaar voor alle conventionele schroefkoppen zoals o.a. kruiskop, platkop, torx, driekant, zeskant. Vaak worden mini schroeven draaiers dan ook in sets verkocht met zogenaamde bitjes die op een handvat kunnen worden gezet. Deze sets bevatten doorgaans een mix van de meest gebruikte schroevendraaier koppen en de sets zijn in veel verschillende gradaties van compleetheid te verkrijgen. De rest van dit artikel zal eerst wat meer informatie geven over dit type gereedschap waarna een top 5 mini schroeven draaier producten wordt gegeven. 

Hoe ziet de mini schroevendraaier eruit? 

Mini schroevendraaiers zijn in feite een kleine versie van conventionele schroevendraaiers. Deze bestaan doorgaans dan ook uit een handvat (vaak van kunststof gemaakt) en een punt in diverse vormen, afhankelijk van het type schroevendraaier. Deze punt zit dan aan het einde van een cilindervormige metalen staaf. Los verkochte mini schroevendraaiers hebben vaak een roterend component dat het makkelijker maakt het gereedschap te hanteren. Hierdoor hoeft de schroevendraaier niet overgepakt te worden; ideaal voor professionele reparateurs of hobbyisten die in een korte tijd veel schroeven los of vast willen draaien. Zoals eerder benoemd, worden mini schroevendraaiers vaak in sets verkocht. Deze sets bevatten in ieder geval een aantal metalen bitjes en een handvat om de bitjes mee te bedienen. Als men een completere set aanschaft met meer bitjes, komen er vaak ook andere extraatjes bij; zoals een extra handvat, of ander reparatie-gereedschap. 

Geschiedenis van mini schroevendraaier?  

Het eerste type schroef werd al in de 17e eeuw op grote schaal geproduceerd en gebruikt. Sindsdien is de schroef in veel verschillende vormen toegepast en hiermee zijn ook de schroevendraaiers veranderd. Belangrijke afwegingen voor het uitvinden van nieuwe schroef-types zijn grip op de schroef, duurzaamheid van de verbinding en de benodigde grootte van de schroef. Ongeacht de langdurige ontwikkeling met vele aanpassingen, wordt de mini schroef pas sinds de 21e eeuw toegepast. Dit komt vooral door de grote toename in het gebruik van elektronische apparaten die de kleine schroeven goed kunnen gebruiken. Logischerwijs is vanaf het grootschalig gebruik van mini schroeven ook de productie en het gebruik van mini schroevendraaiers enorm toegenomen.   

Waar gebruik je de schroevendraaier voor? 

Zoals eerder benoemd, zijn mini schroeven veel in elektronische apparaten te vinden. Deze zijn vaak te vinden in de behuizing van de apparaten én in de interne componenten, zoals het moederbord. Ook bevatten brillen en horloges vaak kleine schroeven in veel vormen. De mini schroevendraaier is dus essentieel voor reparaties aan soortgelijke apparaten. Mini schroevendraaiers worden doorgaans gebruikt door professionele reparateurs, maar ook amateurs die zelf reparaties uitvoeren. Aangezien de schroevendraaiers vaak uitgerust zijn met een roterend component, zijn ze niet alleen essentieel voor reparaties, maar ook fijn om te gebruiken. Kortom, is de mini schroevendraaier een must-have voor iedere reparateur.    

Top 5 schroevendraaiers.  

Greenways – Schroevendraaierset – 7-Delige Precisie Set – 3x Kruiskop – 4x Platte kop… | bol.com 

Dit is een set van 7 mini schroevendraaiers, bestaande uit 3 kruiskop schroevendraaiers en 4 platte kop schroevendraaiers. Het is een set bestaande uit 7 volledige schroevendraaiers, dus geen set met bitjes. Dit is een robuust product dat jaren zal meegaan en het gereedschap is enorm gebruiksvriendelijk. De schroevendraaiers hebben een roterend component wat het los en vast draaien van schroeven nóg makkelijker maakt. Deze schroevendraaier set is dus ideaal voor amateurs én professionals die een product willen met een lange levensduur en groot gebruiksgemak. Het is bij deze set verstandig om eerst uw benodigde maat te weten. 

Skandia Precisie Mini Schroevendraaierset – 6 delig | bol.com 

Dit artikel is vergelijkbaar met de vorige en bevat 6 losse schroevendraaiers; 2 kruiskop schroevendraaiers en 4 platte kop schroevendraaiers. Ook dit product heeft roterende componenten op de schroevendraaiers. Dit artikel is wat lager geprijsd dan de vorige, maar de kwaliteit is daarbij ook iets lager. Desalniettemin maakt de lage prijs van dit artikel het een ideale gereedschap set voor mensen die geen intensief gebruik verwachten. Bij licht gebruik zullen de schroevendraaiers ook nog lang meegaan. Voor dit product is het wel verstandig om eerst de benodigde schroefmaat weten, aangezien het geen uitbundige set is.  

Brute Strength – Precisie schroevendraaier set – 60-delig – Universeel – Complete… | bol.com 

In tegenstelling tot de vorige producten is dit een schroevendraaier set met bitjes en een opzetstuk. De set bevat 60 schroevendraaier bitjes van de schroeftypes Torx, kruiskop, platte kop, pentalobe, driehoek, Try-wing en inbus. De compleetheid van de set zorgt voor een grote kans dat het schroeftype dat u voor uw klus nodig heeft hierin zit, wel is het alsnog handig om te controleren of uw benodigde maten inbegrepen zijn. Verder zal deze set aanzienlijk lang mee gaan. Dit, in combinatie met het aantal bitjes, maakt de set geschikt voor amateurs én professionele reparateurs; en dat voor een zeer redelijke prijs. De set komt ook met extra reparatie gereedschap dat erg goed van pas zal komen bij reparaties.  

Hama Mini Schroevendraaier Set | bol.com 

Dit product is vergelijkbaar met de vorige, maar is wat minder compleet en robuust. Hierdoor hoeft u wel minder te betalen, dus dat is weer een (groot) voordeel. Ook deze set bestaat uit verschillende bitjes die kunnen worden bediend met een handvat. Dit product is een goede optie voor individuen die tussen licht en intensief gebruik in zullen zitten; een soort middenweg dus. Het is voornamelijk bedoeld voor amateur reparateurs die af en toe een van de schroefkoppen nodig hebben. Ook deze set zal lang meegaan en zal dus zeker een goede investering zijn. 

Schroevendraaier bit set 8 in 1 compact

Samenvatting

De mini schroevendraaier is dus vooral bedoeld om reparaties uit te voeren aan elektronische apparaten. Ook de schroeven van horloges en brillen hebben dit soort gereedschap nodig om los en vast gedraaid te worden. De schroevendraaiers zijn in veel verschillende soorten te verkrijgen, dus voor regelmatige reparateurs is het verstandig om een set aan te schaffen. Zo een set bevat vaak de meest voorkomende soorten schroefkoppen in de meest voorkomende maten.