Horloge Schroevendraaier

Mocht je zelf je horloge willen repareren en niet naar een horlogemaker willen gaan, dan heb je natuurlijk wel een Horloge schroevendraaier hier voor nodig.

De kleine omvang van horloges vraagt om kleine schroeven die niet kunnen worden aan- of losgedraaid met reguliere schroevendraaiers. Horloge schroevendraaiers zijn dus een vereiste voor professionele reparateurs, maar ook voor mensen die op de hoge reparatie kosten willen besparen door zelf kleine reparaties aan hun horloge uit te voeren. De schroevendraaiers komen doorgaans voor in maten tussen de 0.8 en 1.6 mm en hebben voornamelijk een platte kop. Deze
schroevendraaiers hebben bovendien een roterende component dat het gebruiksgemak verbeterd. De schroevendraaiers worden vaak in sets verkocht met kop afmetingen van 0.8 tot 1.8 mm. Er zit natuurlijk wat verschil tussen schroevendraaier sets en er zijn een aantal dingen waar men rekening mee moet houden bij de aankoop. In de volgende alinea’s zal eerst een algemene beschrijving volgen, waarna verschillende horloge schroevendraaier sets worden beoordeeld.

Hoe ziet de horloge schroevendraaier eruit?

Horloge schroevendraaiers zijn vaak geheel van metaal gemaakt en bestaan doorgaans uit een cilindervormige behuizing met de platte kop aan het einde van een dun uitstekend staafje bevestigd aan de behuizing. Aan de behuizing zit vaak een roterende component, dat het overpakken van de schroevendraaier overbodig maakt. Het roterende component aan het begin van de
schroevendraaier is gefixeerd in de handpalm, waardoor de rest van de schroevendraaier met enkel de vingers van één hand gedraaid kan worden. Ook is de behuizing voorzien van een grove textuur wat u van meer grip voorziet. In veel horloge schroevendraaier sets is iedere schroevendraaier voorzien van een unieke kleur. Hierdoor kunnen wat meer ervaren reparateurs snel zien welke schroevendraaier ze nodig hebben, waardoor de reparatie sneller verloopt.

Geschiedenis van horloge schroevendraaier

Tussen 1504 en 1508 maakte de Duitser Peter Henlein ’s werelds eerste draagbare klok die kan worden gezien als het eerste horloge. Dit was alleen een heel ander apparaat dan de polshorloges van nu. Destijds werden de ‘horloges’ namelijk of aan een riem of aan een ketting bevestigd en de behuizing was aanzienlijk groter dan bij een polshorloge. Rond 1550 werden voor het eerst schroeven gebruikt in de draagbare klokwerken en in 1810 werd pas het polshorloge uitgevonden zoals wij die nu kennen. Deze uitvinding komt oorspronkelijk van het Frans/Zwitserse horlogemerk Breguet en hier komen dus ook de eerste horloge schroevendraaiers zoals wij die kennen vandaan. De polshorloges waren voor lange tijd een ‘vrouwensieraad’ en waren niet voor iedereen weggelegd. Dit veranderde in de 20e eeuw; in de Eerste Wereldoorlog kregen officieren van de meeste partijen polshorloges van het leger kregen die ze na de strijd mochten houden. Dit heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van polshorloges die enorm is gegroeid over de jaren. Uiteraard is de vraag naar horloge schroevendraaiers meegegroeid.

Waar gebruik je de schroevendraaier voor?

De horloge schroevendraaier is dus bedoeld voor experts of amateurs die effectief horlogereparaties uit willen voeren. Dit type schroevendraaier geeft een aantal voordelen over ander kleine schroevendraaiers. Ten eerste zit er in een horloge schroevendraaier set gegarandeerd een schroevendraaier die perfect op de schroeven in uw horloge past. Bovendien zijn deze schroevendraaiers gemaakt om gebruiksgemak te vergroten, want het is natuurlijk al lastig genoeg om de kleine schroefjes los en vast te draaien. Dit verbeterde gebruiksgemak komt voornamelijk door het roterende component, maar ook door Uiteindelijk zal een horloge schroevendraaier set horloge-reparaties versimpelen voor een zeer redelijke prijs.

Top 5 schroevendraaiers.

Horloge schroevendraaier set | 5 delig | Voor Precisie Werk | ideeal voor Horloges en… | bol.com

Dit product bestaat uit 5 horloge schroevendraaiers en wordt verkocht door het bedrijf Luxurybracelet. Dit bedrijf verkoopt naast gereedschap ook een grote collectie sieraden en is dus thuis in de productgroep. De schroevendraaier set bestaat uit 5 schroevendraaiers van de meest voorkomende schroef-afmetingen van horloges (0.8, 1.0, 1.2, 1.4 en 1.6 mm). Het product gaat lang mee en is voorzien van het eerder genoemde roterende component, de grove textuur en de kleurmarkeringen die het gebruiksgemak verbeteren. De schroevendraaiers zijn bovendien ook voor veel brillen te gebruiken. Al met al is het een product dat u alle middelen geeft om zelf horloges te repareren, en dat voor een zeer redelijke prijs.

Schroevendraaier 11er Precisie in Vak – Doratex – Voor Precisie Werk – Set 11 delig -… | bol.com

Deze 11-delige schroevendraaier set wordt aangeboden door het bedrijf Lheddia. Lheddia is een specialistisch bedrijf dat voornamelijk klus en huis en tuin artikelen verkoopt; hier past gereedschap natuurlijk perfect tussen. De set bevat 6 platte kop schroevendraaiers waarvan 4 geschikt zijn voor horloges in de maten 1.0, 1.2, 1.4 en 1.8 mm. Verder bevat de set twee platte kop schroevendraaiers van 2.4 en 3.0 mm en 5 kleine kruis kop schroevendraaiers. Deze extra schroevendraaiers zijn handig
om in huis te hebben voor andere precisie werkjes. De set komt met een handige opbergdoosje, zodat u alle schroevendraaiers op één plek kunt bewaren. Dit product is ideaal voor mensen die niet enorm vaak horloges zullen repareren en dus een iets goedkopere schroevendraaier set zoeken.

STACK Precisie Schroevendraaierset | 117 delig – CR-V Materiaal – Smartphone… | bol.com

Dit is een grote set schroevendraaiers met maar liefst 117 opzetstukjes die kunnen worden bediend met een handvat. De set bevat drie opzetstukjes geschikt voor horloges van 1.0, 1.3 en 1.5 mm en verder een groot aantal verschillende type schroevendraaier voor vele klussen kunnen worden gebruikt. De set kom in een handige opbergdoos met daarin, naast schroevendraaiers, andere handige attributen die reparaties versimpelen. Het product bevat namelijk drie verschillende handvaten waar de schroevendraaier stukjes in kunnen worden geplaatst. Ook bevat de set gereedschap om onderdelen gemakkelijk los te maken, zoals een zuignap. Dit is dus een completer product voor toch een zacht prijsje, ideaal voor mensen die meerdere soorten reparaties uit willen voeren.

25-Delige Precisie Torx Schroevendraaierset / Geschikt voor Telefoon en Horloge | bol.com

Dit product bevat iets minder van de horloge schroevendraaier maten, maar is ideaal voor mensen die weten welke maat schroeven in hun horloge zitten en een meer multifunctionele schroevendraaier set zoeken. De set bevat namelijk twee schroevendraaiers die geschikt zijn voor horloges (1.0 en 1.5 mm) en 23 andere schroevendraaiers voor veel voorkomende schroeven. Zo bevat de set de zeshoekige (torx) schroevendraaier, kruis kop schroevendraaiers, pentalobe schroevendraaiers en Tri-Wing schroevendraaiers. Wat deze set zo handig maakt is het feit dat de schroevendraaiers in de vorm van opzetstukjes gemakkelijk in de bijgeleverde etui kunnen worden opgeborgen. De opzetstukjes kunnen worden gebruikt door middel van het bijgeleverde handvat.

6-delige kleine platte schroevendraaierset 8PK-2062 | bol.com

Deze 6-delige set bevat enkel kleine platte kop schroevendraaiers. Drie van deze schroevendraaiers
zijn geschikt voor horloge reparaties in de maten 1.4, 1.6 en 1.8 mm met drie anderen in de maten
2.0, 2.4 en 3.0 mm. De schroevendraaiers zijn voorzien van alle eerder genoemde gebruiksgemakken. Alleen zijn deze schroevendraaiers voorzien van een plastic in plaats van een metalen behuizing. Het gereedschap robuust en zal het lang mee gaan, ideaal voor intensief gebruik. Verder wordt de schroevendraaier set geleverd in een handig opbergdoosje, waardoor de
schroevendraaiers altijd snel te vinden zijn en u ze nooit kunt kwijtraken.

Samenvatting

Al met al is de horlogeschroevendraaier een must-have voor professionals én amateurs die effectief horloges willen repareren. Het type schroevendraaier komt voor in verschillende soorten en kan ook worden aangeschaft in combinatie met ander gereedschap. De beste keus gebleken uit ons onderzoek is de 5-delige set van het bedrijf Luxurybracelet, aangezien dit product schroevendraaiers voor alle voorkomende horlogeschroeven bevat. Dit is dus ook de ‘veilige’ keuze voor een beginner.
Mocht u een van de andere mooie producten willen aanschaffen, is het verstandig om eerst te achterhalen welke maat schroevendraaier u nodig heeft, zodat u zeker weet dat u niet een verkeerde set koopt.