Schroevendraaier Reviews | Schroefjelos

Driehoek Schroevendraaier​

De Schroevendraaier met een driehoekig uiteinde.

Wat is de driehoek schroevendraaier?

De naam van de driehoek schroevendraaier geeft een perfecte omschrijving van het gereedschap; deze heeft namelijk een driehoekig uiteinde. Natuurlijk dient deze dan ook toegepast te worden op schroeven met een driehoekige inkeping. De driehoek schroeven zijn best vaak te vinden in apparaten, speelgoed, en andere producten. Deze schroevendraaiers zijn los of in een set te koop met een vast handvat, of in een set met verschillende zogenoemde bitjes. Deze bitjes zijn een soort opzetstukjes die aan een (meestal) bijgeleverd handvat kunnen worden bevestigd. Bij de afweging tussen een losse schroevendraaier met handvat of een bitjes-set, moet vooral worden gekeken naar hoe vaak de schroevendraaier(s) gebruikt dienen te worden en hoeveel verschillende soorten en maten van pas komen.

Hoe ziet de driehoek schroevendraaier eruit?

Het uiterlijk van de driehoek schroevendraaier hangt enorm af van het type product dat u aanschaft. Zoals eerder genoemd zijn de schroevendraaiers met een handvat of in een bitjes set te koop. De driehoek schroevendraaiers met handvat hebben vaak een comfortabel handvat met grippunten waar een cilindervormige staaf met de driehoek kop is bevestigd; deze schroevendraaiers kunnen ook in sets worden aangeschaft.
Bitjes

Bitjes sets bestaan vaak uit een grote hoeveelheid bitjes van verschillende type schroefkoppen. Bij deze sets wordt doorgaans een handvat bijgeleverd waar de bitjes aan kunnen worden bevestigd. Dit handvat is meestal ook voorzien van grippunten om het gebruiksgemak te verbeteren.

Geschiedenis van driehoek schroevendraaier?

Al vanaf de 17e eeuw worden schroeven op grote schaal toegepast voor diverse doeleinden. Sindsdien zijn schroeven in veel verschillende vormen ontworpen, waardoor ook de schroevendraaiers mee zijn veranderd. De belangrijkste eigenschap van een schroef/schroevendraaier combinatie is de maximale kracht die de schroevendraaier kan uitwerken op de schroef zonder dat de schroevendraaier weg schiet. Ook is de grip op de schroevendraaier en hanteerbaarheid belangrijk. 

Ontwikkelingen

Uitvinders hebben zich dus veel bezig gehouden met het optimaliseren van deze eigenschappen, hierdoor zijn een grote hoeveelheid types schroevendraaiers ontstaan; de driehoekschroevendraaier is hier een van. Dit is een van de latere uitvindingen en bij het design is er vooral gedoeld op hanteerbaarheid. De driehoekige vorm steek namelijk erg makkelijk in de schroef, waardoor de snelheid van de los en vast draaien van de schroeven verbeterd.

Waar gebruik je de schroevendraaier voor?

Driehoek schroeven komen voor in een grote groep producten en onderdelen. De meest voorkomende producten en onderdelen die driehoekschroeven kunnen bevatten zijn speelgoed, auto-onderdelen en elektronica. Aangezien producenten van dezelfde producten verschillende schroefsoorten kunnen toepassen, kan dit type schroef niet met zekerheid aan een product of onderdeel worden verbonden.

Gebruik
De schroevendraaier zelf is, zoals eerder genoemd, erg makkelijk te gebruiken. Dit komt vooral door het driehoekige uiteinde dat het steken van de schroevendraaier in het schroefgat vergemakkelijkt. Dit type schroevendraaier is aan te raden voor klussen waarbij snelheid en gemak belangrijk punten zijn. Ook maakt het feit dat de schroevendraaiers los verkrijgbaar zijn én in een set het product aantrekkelijk om te gebruiken.

Top 5 schroevendraaiers.

Brute Strength – 161 delige Precisie Schroevendraaierset 

Deze 161-delige bitjes-set is ideaal voor professionals, maar ook voor personen die vaak reparaties uitvoeren of dit willen gaan doen. De prijs-kwaliteitverhouding is erg voordelig en u ontvangt bij deze set naast de bitjes en de houder, ook divers ander gereedschap dat goed van pas zal komen. Ook bevat de set opzetstukjes die als moersleutel dienen, waardoor de set nog aantrekkelijker wordt. U zult hierbij vier driehoek schroevendraaier bitjes ontvangen in de maten 2.0, 2.3, 2.7 en 3.0. Dit zijn vrij conventionele maten, dus de set bevat waarschijnlijk het bitje dat u nodig heeft; controleer voor het aanschaffen wel altijd nog even uw benodigde schroevendraaier-maat voordat u een verkeerd product aanschaft.

DONAU Interne driehoek 2,3 x 50 mm

Dit is een mooie enkele driehoek schroevendraaier, perfect voor als u óf eenmalig een schroef los of vast dient te draaien, of als u steeds dezelfde schroef los of vast dient te draaier. De enkele schroevendraaier is goedkoper dan een set, maar u zult relatief meer betalen. Een groot voordeel van dit product is dat de schroevendraaier een vast handvat heeft, dat bedienen van het gereedschap vergemakkelijkt. Ook is de schroevendraaier berust met een roterend component dat het overpakken van de schroevendraaier onnodig maakt bij het draaien van een schroef; het getextureerde handvat verbeterd de grip en daarmee het gebruiksgemak. De maat van de schroevendraaier is 2.3 mm.

Brute Strength – Precisie schroevendraaier set – 130-delig

Dit is een iets minder complete set, maar heeft wederom een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met 130 bitjes is dit ook een uitbundige set en het bevat een groot aantal schroevendraaier types. Ook deze set is uiterst geschikt voor het uitvoeren van diverse reparaties, ook als u nog niet precies weet welke reparaties u uit gaat moeten voeren in de toekomst. Ook is dit product weer berust met extra gereedschap wat het uitvoeren van reparaties bijna simpel maakt. De set komt met twee handvaten en een handige opbergdoos waardoor het gereedschap netjes en binnen handbereik opgeborgen kan worden.

Brute Strength – 67 delige Precisie Schroevendraaierset Magnetisch – Gereedschapset

Dit is weer een wat kleinere set die goed geschikt zou zijn voor mensen die sporadisch reparaties uitvoeren en iets achter de hand willen hebben voor wanneer het nodig is. Alhoewel de prijs relatief iets hoger is dan de voorgaande producten, heeft de set uitstekende kwaliteit en kan het een goede optie zijn. Ook dit product komt met twee handvatten, extra gereedschap en een opbergdoosje; het opbergdoosje heeft een handvat, waardoor het makkelijk mee te nemen is. De set bevat driehoek schroevendraaier bitjes van de maten 2.0, 2.3 en 2.6, waarvan de schroeven veel worden gebruikt.

STACK Precisie Schroevendraaierset | 60 delig – CR-V Materiaal – Smartphone

Dit product heeft iets minder bitjes dan de voorgaande en is een klein beetje duurder. Desalniettemin zou dit een goede keuze kunnen zijn; de schroevendraaier set is gemaakt met een grote focus op kwaliteit. Mochten alle benodigde schroevendraaier types en maten in de set zitten, is dit waarschijnlijk een goede optie. Ook deze set heeft een handvat, extra gereedschap en een opbergdoosje. Het opbergdoosje is aantrekkelijk en compact, waardoor u al het gereedschap in een kleine ruimte kan opbergen en het zo niet kwijt zal raken. Deze set bevat twee driehoek schroevendraaier bitjes met de maten 2.0 en 3.0. Alhoewel dit veelgebruikte schroefmaten zijn, is het verstandig om eerst de gewenste afmeting(en) te controleren.

Samenvatting

De driehoek schroevendraaier is dus een soort gereedschap dat in veel vormen voorkomt en veel toepassingen dient; de driehoek schroeven komen namelijk in een groot aantal verschillende soorten producten voor. De driehoekige-vorm maakt het draaiwerk gemakkelijker en de vele product-opties zorgt ervoor dat er altijd wel een driehoek schroevendraaier is die bij u past. Zorg er wel voor dat u zeker weet dat u de goede afmetingen heeft voordat u een aankoop doet.