Schroevendraaier Reviews | Schroefjelos

Bril Schroevendraaier

Als brildrager kan het snel voorkomen dat de schroeven in jouw bril langzamerhand los beginnen te raken. Het is dan natuurlijk zonde om dan elke keer naar een brillenzaak te moeten om dit schroefje weer vast te zetten. Vooral als er ook een schroevendraaier is, waarmee je het zelf kan uitvoeren. 

Doordat de schroeven in de bril vrij klein zijn, heeft u een kleine brilschroevendraaier nodig. Hieronder hebben we de beste bril schroevendraaiers voor jou uit gekozen. Hiervoor hebben we gekeken naar de beoordeling, prijs-kwaliteit, handigheid en beschikbaarheid van deze schroevendraaiers. Hieronder staat onze top 5.

Hoe moet je jouw bril repareren?

Als er een schroef is losgeraakt in jouw bril, wil je deze natuurlijk weer kunnen bevestigen. Hier boven staan de schroevendraaiers die je hiervoor kan gebruiken. We raden af om paperclips, ijzerdraad of tandenstokers te gebruiken om de bril te repareren. Je kan hiermee namelijk het montuur en de schroef mee beschadigen, waardoor de bril direct kapot gaat of toekomstige werkzaamheden niet meer mogelijk zijn. 


Als je een schroef bent kwijtgeraakt, adviseren we natuurlijk eerst de schroef te zoeken. Indien je deze niet kan vinden, raden we aan of naar de brilmaker te gaan of een pakket te halen om uw bril te repareren.

Geschiedenis brilschroevendraaiers?

Al vroeg in de geschiedenis gebruikten men hulpmiddelen om beter te kunnen kijken, denk hierbij aan een stuk glas of gepolijste lenzen. De bril werd echter uitgevonden in de 13e eeuw in Italië (Zeiss, 2017). In het begin waren dit slechts brillen die je met de hand moest vasthouden of je op je neus klemden. Hier waren natuurlijk geen schroeven voor nodig. De schroef zit namelijk vooral in het gedeelte wat de glazen met de poten verbindt. De moderne bril met veren werd pas later uitgevonden, namelijk in de 18e eeuw in Groot-Brittannië (Wikipedia, 2022). 

Hoe ziet de brilschroevendraaier eruit?

De schroevendraaier voor brillen is meestal een mini schroevendraaier met een kleine schroefkop. Dit komt doordat een bril niet heel groot is en hierdoor de schroeven die erin gaan ook niet. De schroeven die meestal worden gebruikt in de bril zijn indraaibaar met een kruiskopschroevendraaier. Het handvat is in verhouding veel groter dan het indraaistuk dan bij andere schroevendraaiers. Het is per bril verschillend welke grootte qua schroef erin zit. Onderzoek dit dus altijd eerst voordat je een aankoop doet.

Top 5 schroevendraaiers voor jouw bril

Hieronder zullen we de vijf schroevendraaier behandelen die het best worden beoordeeld bij verschillende aanbieders en zijn hierdoor ook de schroevendraaiers die het meest verkocht worden in deze categorie. We raden je wel aan om eerst te kijken naar de grootte van de schroef in jou bril. Wellicht past onze aanbeveling niet voor deze schroefmaat, maar een kleinere variant van hetzelfde merk wel.

1. Voordelige set

Dit is een ideale set als je met kleine schroeven te maken hebt. De set bevat meerdere maten kruis- en platkopschroevendraaiers. Het is hierdoor dus niet enkel te gebruiken voor je bril, maar ook voor elektronische apparaten. De prijs is het andere voordeel, je krijgt veel waar voor je geld. Hierdoor een terechte eerste plek.

2. Aanpasbare schoevendraaier

Waar je bij de vorige meerdere schroevendraaiers krijgt, krijg je bij deze set alles in een. Het is een schroevendraaier met meerdere precisiebits.  Verder wordt het geleverd in een mooie opbergdoos. De schroevendraaier heeft een soft-grip handgreep voor meer comfort en een optimale controle. Deze set is wel al weer wat duurder dan de vorige, maar je krijgt er veel kwaliteit voor terug.

3. Langdurige set

Deze set is afgewerkt met nikkel, wat zorgt voor een langere levensduur en eenvoudige reiniging. Je kan dus lang genieten van deze schroevendraaierset. De afmetingen van de schroevendraaiers zijn: 0,8mm, 1mm, 1,2mm, 1,6mm & 2mm

4. Goedkoop is duurkoop

Deze onderstaande set is duurder dan andere brilschroevendraaiers in dit segment, echter betaal je zeker voor de kwaliteit in dit geval. De schroevendraaiers worden geleverd in een mooie opbergdoos. De zes schroevendraaiers zijn allemaal voorzien van een ergonomische handgreep, wat het een gebruiksvriendelijke optie maakt voor langdurig gebruik. 

5. Schroevendraaier van Hema

De beoordelingen van deze precisie schroevendraaierset loven de handvaten, die door de grootte goed in de hand liggen. Wel moeten ze wennen aan de sluiting van het doosje. De maten staan goed en duidelijk op het handvat beschreven. De schroevendraaierset scoort gemiddeld een 4,3 uit 5. Wel is het meer bedoeld voor af en toe een klusje, voor langdurig schroeven zal ik de andere sets aanraden.

De handvaten zijn redelijk groot, waardoor ze goed in de hand liggen.De maten staan duidelijk op het handvat. Even wennen aan de sluiting van het doosje. Is goed, maar anders dan verwacht.

 

Conclussie

Bedenk van te voren waarvoor je de schroevendraaier nodig hebt. Wat is de grootte van de schroef? Hoe vaak ga ik de schroevendraaier gebruiken? Met deze kennis op zak kan je vervolgens jouw keuze gaan maken. Is het slechts een incidentele klus, dan zal ik vooral naar de prijs kijken. Ga je de schroevendraaier echter langdurig en vaak gebruiken, dan zal ik zoeken naar een hoge kwaliteit schroevendraaier met nikkelafwerking en ergonomische handgreep.